5
پرورش فرزند بالنده

درباره دوره پرند

  • کد خبر : 998
  • ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۲
درباره دوره پرند
دوره پرورش فرزند بالنده که ما آن را به اختصار «پرند» نامیده­‌ایم با در نظر گرفتن کودک به عنوان یک شخصیت مستقل هرچند با توانایی­‌های کمتر، والدین را دعوت می‌‌کند تا بدانند هر رفتار کودک معنایی دارد، یعنی از احساس و نیازی در او به وجود می‌‌آید. ما در پرند می‌‌خواهیم بگوییم کودکان به والدینی نیاز دارند که در کنارشان باشند و با توجه به همان احساس و نیاز‌های کودک در آن لحظه به رفتار­های آنان پاسخ دهند.

مادر یا پدر بودن صرف تولد کودک تعریف نمی‌­شود، بلکه اتفاقی است که باید قبل از تولد کودک به آن فکر کرد، مادر یا پدر بودن نقشی است که قبل از پذیرشش می‌­توان آن را تمرین کرد مانند یک ورزشکار که برای یک مسابقه‌­ی یک ساعته هفته‌­ها و ماه‌­ها تمرین می‌­کند، دوره­‌ی آموزشی پرند که دوره­‌ی مخصوص تربیت کودکان ۰ تا ۶ سال است، دوره‌­ای است که شما را برای پذیرش این نقش مهم کمک می‌­کند؛ فرقی نمی‌­کند که صاحب فرزند شش ساله یا کوچکتر هستید یا نه، اگر قرار است این نقش را داشته باشید یا اینکه این نقش را دارید، ما این دوره‌­ها را به شما پیشنهاد می‌­کنیم. مادر یا پدر بودن مجموعه وظایف و تعامل‌­های صحیح نسبت به کودک است. این تعامل‌­ها شامل روش­‌های تربیت کودک، روش­‌های برقراری ارتباط صحیح با کودک، روش­‌های صحیح تشویق و تنبیه، آشنایی با نیازها و احساسات کودکان و درک علت­‌های رفتار کودک است. وقتی این ارتباط به درستی برقرار نشود یا به عبارتی این نکات را در تعامل با کودک رعایت نکنیم شاهد لحظه­‌های پرتنش استرس­‌زای فراوانی خواهیم بود که اتفاقا هر مادر و پدری می‌­تواند مثال‌های زیادی از این لحظات برایتان تعریف کند. سوالی که مطرح می‌‌شود این است:
مقصر این تنش­‌ها کیست؟
والدین یا کودکان؟
از آنجا که ما به دنبال یافتن مقصر نیستیم نه والدین را خطاکار می‌­دانیم نه کودکان را، ما به دنبال روش می‌­گردیم و راهکار ما برای ارتباط صحیح مادر یا پدر با کودکان “دوره آموزشی پرند” است.

برای ثبت نام در این دوره می‌توانید به آدرس سایت www.simorqschool.com مراجعه کنید.

تعامل موثر با کودک

ما به دنبال ایجاد ارتباط موثر بین کودکان و والدین هستیم.
از طرفی مادر یا پدر بودن را وظیفه­‌ای پرتنش ،مملو از مسئولیت و دشوار می‌‌دانیم که وقتی نگرانی از آینده کودکان را به آن اضافه کنیم اتفاقی پر فشار است.
از طرف دیگر کودک را شخصیتی که رفتارش معنادار و وابسته به نیاز‌ها و احساساتش است، می‌‌شناسیم.
برای ایجاد ارتباط بین والد و کودک اولین راهکار ما ایجاد ارتباط در یک فضای آرام و به دور از تنش است.
پس اولین دستاورد پرند برای والدین برای پدر یا مادر خوب شدن، آموزش مهارت آرامش دادن به خود و مراقبت از خود است چرا که اعتقاد داریم تعامل درست در محیط آرام ممکن است.
در این قسمت بخشی از صحبت‌­های فرانک مادری ۲۷ ساله که در دوره‌های پرند شرکت کرده را می‌­نویسیم:
«شرکت در دوره پرورش فرزند بالنده (پرند) باعث شد تمرکز وسواس‌گونه‌ام نسبت به بچه­‌ها از بین برود. بیشتر به تفکر در مورد خودم و والدم پرداختم که به نظرم ریشه تمام مسائل و مشکلات فعلی با کودکم است و با این اوصاف کلید جدیدی برای حل دغدغه­‌های تربیتی خود پیدا کردم.

شرکت در دوره پرورش فرزند بالنده (پرند) سبب شد نسبت به این موضوع آگاهی پیدا کنم که یک نسخه واحد برای برخورد با فرزندان وجود ندارد، بلکه ما پدر و مادرها باید هوشمندانه و خلاقانه در هر موضوعی متوجه قصه باشیم و با حضور کامل راهی خوب برای همراه کردن فرزندان پیدا کنیم.
حضور در دوره پرورش فرزند بالنده (پرند) این بینش را به من داد که از دنیای فرزندم به اتفاقاتی که برایمان می‌افتد نگاه کنم و به عبارت دیگر با کفش‌های او راه بروم.
حضور من در دوره پرورش فرزند بالنده (پرند) باعث شد تا بیشتر به رفتار خودم به خصوص پیام‌های غیرکلامی‌‌ام به عنوان والد دقت کنم زیرا فرزندم بیش از آنکه از گفتارم بیاموزد از رفتارم می‌­آموزد.”

در حرف‌های فرانک ویژگی‌­ای پنهان شده که شرایط این تعامل درست را با کودک فراهم می‌­کند: “آرامش خود فرانک”

علاوه بر آرامش نکات دیگری را هم می‌­توان یافت.رفتار هوشمندانه و خلاقانه‌ای که فرانک مطرح می‌‌کند،می‌­تواند دومین دست­‌آورد پرند باشد چرا که در دوره­‌های پرند با تقویت ذهن‌­آگاهی والدین تلاش داریم تسلط آن‌ها را به خود و محیط برای ایجاد تعامل بیشتر افزایش دهیم، نقش مادر یا پدر بودن بیش از آن که به کودک بازگردد به خود مادر یا پدر برمی‌­گردد پس به جای تسط بر کودک می‌‌توان روش­‌های جلوگیری از واکنش عجولانه یا روش­‌های برخورد با کودک هنگام عصبانیت را تمربن کرد تا به تعامل بهتر و موثر رسید، این همان موضوعی است که فرانک آن را “راه‌رفتن با کفش‌های فرزندش” بیان می‌‌کند و ما  اینگونه تعبیر می‌‌کنیم که در دوره‌های پرند تمرین می‌‌کنیم تا بدانیم در ذهن فرزندان ما چه می‌‌گذرد؟
البته واضح و مبرهن است که منظور ما پیشگویی ذهن کودکان یا ارائه‌­ی روش‌هایی برای تسلط بر آن‌ها نیست بلکه اعتقاد داریم این اتفاق به مرور زمان از رفتار و تعامل بیشتر و با تمرین مستمر با یک راهنمای درست، حاصل می‌‌شود که شما در دوره‌های پرند آن را می‌‌آموزید، پس دست­آورد سوم یادگیری درک و شنیدن کودک به صورت مستمر است.

یکی دیگر از شرکت کننده­‌ها در دوره پرند به نام سیاوش که پسری دو ساله دارد می‌‌گوید:
«من حالا که این دوره را گذرانده‌ام، بیشتر به رفتار خودم و به خصوص پیام‌های غیرکلامی‌‌ام به عنوان یک پدر دقت می‌‌کنم. چون که می‌‌دانم فرزندم بیش از آنکه تحت تاثیر حرف‌هایم باشد، از رفتارم می‌‌آموزد.»
تاکید سیاوش بر پیام­‌های غیرکلامی‌‌است موضوعی که فرانک هم در بخش آخر صحبت‌هایش مطرح کرده بود. این نقطه مشترک می‌‌تواند دست آورد مهمی ‌‌برای پرند باشد که والدین را قبل از تلاش برای ایجاد ارتباط با کودکان به ایجاد ارتباط با خویشتن دعوت می‌­کند و با بازگشت به خودش مراقبت­‌هایی چون پیام‌های غیر کلامی ‌‌را در نظر می‌‌گیرد که به ایجاد یک ارتباط سالم و درست کمک می‌‌کند.
اما هدف پرند چیست؟ انتقال پیام والدین به کودک بدون ایجاد آسیب، برای اینکه انتقال پیام بدون آسیب را توضیح دهیم به نگار، مادر ۳۰سالۀ النازِ چهارساله مراجعه می‌‌کنیم، او می‌‌گوید:«من بعد از شرکت در این دوره فهمیدم که یک نسخۀ واحد برای برخورد با فرزندان وجود ندارد. ما پدر و مادرها باید هوشمند و خلاق باشیم. در هر موضوعی متناسب با ماجرا واکنش نشان دهیم. ما باید در هر موقعیت راهی خوب برای همراه‌کردن فرزندانمان پیدا کنیم.»
صحبت‌های نگار را آوردیم که به این نکته برسیم پرند به دنبال تعامل با کودک است، تعاملی به دور از آسیب.

بارها اتفاق می‌‌افتد که مادر یا پدر کودکی را از کاری باز می‌­دارند یا تشویق به کاری می‌­کنند و اتفاقا کودک پیام را دریافت کرده و آن را انجام می‌­دهد ولی در میان این انتقال پیام کودک به طور نهان آسیب­هایی می‌­بیند که ریشه در روش غلط انتقال پیام دارد. این نوع تعامل صحیح یا موثر که در حرف‌­های هر سه والد شرکت‌کننده به خوبی دیده می‌‌شود البته با جملات متفاوت:
“نبودن یک نسخه واحد برای برخورد با فرزندان” همان تلاش برای یافتن راهی است برای تعامل، “راه رفتن با کفش فرزندان” تعبیری دیگر از همین حرف است.
پرند نام اختصاری دوره‌ آموزشی‌ای است که با همکاری مرکز BUGK  استرالیا برای بهبود پدر یا مادر بودن طراحی شده است.
در این دوره پدر یا مادر طی چهارهفته، سفری را برای پدر یا مادر بودن به همراهی موسسه هم نوا طی می‌­کند و با یادگیری مهارت‌هایی چون آرامش‌دادن به خود، رسیدن به ذهن آگاهی با روش خودروایتگری و بازگشت به خود و در نتیجه اصلاح خود، با درک نیاز‌ها و احساسات کودکان راهی مشخص و منحصر به فرد برای تعامل و ارتباط با آن‌­ها پیدا می‌‌کند.
این دوره دو مهارت کلیدی “ذهن آگاهی” و “خودکارآمدی” را برای والدین تعریف می‌‌کند.

اساس دوره پرند به کمک بر کشف نیازها و احساسات پشت رفتار کودکان و حمایت والدین برای تمرین تسلط بر خود و مدیریت اوضاع وخیم تعامل با فرزندان است پس همان‌طور که گفتیم ،فرقی نمی‌­کند که صاحب فرزند شش ساله یا کوچکتر هستید یا نه ، اگر قرار است این نقش را داشته باشید یا اینکه این نقش را دارید این دوره‌ ممکن است برایتان مفید باشد. علاوه بر این شرکت در کارگاه ارتباط همدلانه نیز می‌تواند در مسیر والدگری و فرزندپروری به شما کمک کند. اطلاعات بیشتر و ثبت نام در وب سایت مدرسه سیمرغ موجود است.

www.simorqschool.com

لینک کوتاه : https://hamnava.info/?p=998

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.