7
اکسیر ارتباط

درباره دوره همراهی

  • کد خبر : 992
  • ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
درباره دوره همراهی
همراهی یعنی توجه هم‌زمان به نیازهای والدین و کودکان. همراهی به دنبال برطرف‌کردن نیازهای دو طرف رابطه است. پیوند عاطفی در همراهی کودک ضروری است. شکل­‌دهی و هدایت رفتار کودک باید با همراهی و پیوند عاطفی باشد. در این صورت تنش در رابطه کاهش می­‌یابد و کودک با میل خود رفتار درست را انجام می­‌دهد.

اهمیت همراهی والدین با کودک

همراهی، ارتباط موثر و پیوند، گام اول به سوی تقویت رفتارهای مثبت در کودک است. همراهی با کودک برای ساختن ارتباط امن با او لازم است. در همراهی، والدین علاوه بر نیاز کودک به نیاز خود نیز توجه می‌کنند.والدین در همراهی فقط به نیازها و تمایلات کودک توجه نمی­‌کنند. در دوره همراهی به ارزش­‌های دیگری مانند استقلال که در رشد کودک مهم است نیز توجه می‌­شود. والدین با همراهی کردن کودک و نام‌بردن از کارهایش، اعتماد به نفس او را افزایش می‌­دهند.

اهمیت مشاهده در همراهی با کودک

مشاهده کودک یک تکنیک نیست، یک توانمندی است. والدین باید این توانمندی را در خود بسازند و تقویت کنند. مشاهده کودک توسط والدین این پیام را به او منتقل می‌­کند که: «از بودن با تو لذت می‌­برم». کودک با این کار احساس ارزشمندی می­‌کند و با والد همراه می‌­شود. کودک می­‌فهمد وجود خودش ارزشمند است نه کاری که می­‌کند.

مشاهده کودک در هنگام فعالیت بسیار در همراهی و ایجاد ارتباط با کودک مهم است. مشاهده و ابراز شادی در هنگام مشاهده توسط والدین به کودک احساس امنیت می‌­دهد. کودک را به کشف و جستجو ترغیب می‌کند. این امر به ارتباط موثر با کودک منجر می­‌شود و همراهی شکل می­‌گیرد. همراهی با کودک پیوندها را محکم و محکم‌­تر می‌­کند.

اگر والدین نتوانند نیت واقعی کودک را ببینند و درک کنند، نمی‌­توانند متوجه شوند که فرزندشان می‌­خواهد با آن­‌ها پیوند ایجاد کند و همراه شود. در این صورت وارد یک چرخه منفی می­‌شوند، فقط خطاهای کودک را می‌بینند و همراهی از بین می‌­رود و پیوندی شکل نمی­‌گیرد. برای مثال شاید برای والدین پیش آمده باشد که متوجه شوند که هر وقت مشغله دارند، کودکشان شروع به اذیت‌کردن خواهر یا برادر خود می‌­کند و یا دست به کارهایی می­زند که قبلا به او گفته­‌اند که انجام ندهد.

رویکرد متفکرانه در همراهی با کودک

در والدگری متفکرانه والدین به هنگام تعامل با کودک زمانی را برای توقف فعالیت می‌­گذارند. به آن­چه بر خودشان و کودشان می‌­گذرد فکر می­‌کنند. نیازهای کودک را می‌­شناسند. در نهایت رفتاری اتخاذ می‌­کنند تا هم به نیازهای فرزند و هم به نیازهای والد پاسخ دهد. این رویکرد با ایجاد همراهی با کودک به تقویت ارتباط با کودک کمک می­‌کند.

رویکرد بازاندیشانه در همراهی با کودک

بازاندیشی مانند کاتالیزور در رابطه والد با کودک تغییر مثبت ایجاد می­‌کند. در این رویکرد ظرفیت والدین برای ذهنی‌­سازی مهم است. ذهنی­‌سازی، تصورکردن حالت­‌های ذهنی خود و دیگران است.

پدر و مادری که فرزند خود را به عنوان فردی متفاوت می­‌پذیرند و افکار و احساسات کودک را درک می‌­کنند، ظرفیت بازاندیشی دارند.

پژوهشگران معتقدند که بازاندیشی والدین دو دستاورد مهم دارد:

  • به کودک کمک می­‌کند تا روش­های منعطف‌­تری را برای تنظیم عواطف خود پیدا کنند.
  • کودک روابط خود را با دیگران ادامه‌­دار می­کند و بهره­‌وری آن را افزایش می­‌دهد.

انعطاف در روابط، روابط ادامه­‌دار و بهره­‌وری بیشتر در روابط به برقراری پیوند و ایجاد همراهی بیشتر کمک می­‌کند.

رویکرد روایتگری در همراهی با کودک

سخن‌گفتن از خود و هویت خود برای والدین و کودک مهم است. شناسایی ارزش‌­ها، مهارت‌­ها و میزان دانش از این طریق صورت می­‌گیرد.

از طریق روایت‌کردن والدین و کودکان به جنبه‌­های هویتی خود پی می­‌برند. ارزش‌­های مهم خود را شناسایی می‌­کنند و نحوه استفاده از این ارزش­‌ها را فرا می‌­گیرند. استفاده از ارزش‌­ها رابطه والد با کودک را تقویت کرده و منجر به همراهی با کودک می‌­شود.

رویکرد ذهن­آگاهی در همراهی با کودک

وقتی والدین با ذهن­‌آگاهی با فرزندشان ارتباط برقرار می­‌کنند به درک بهتری از نیازهای کودکشان می‌­رسند. عاقلانه‌­تر رفتار می‌­کنند. این امر در بهبود روابط موثر و نزدیک­‌تر والدین با کودک تحول ایجاد می­‌کند.

هر اندازه والدین از ذهن آگاهی بیشتر استفاده کنند از فرایند فرزندپروری رضایت بیشتری دارند. معاشرت بیشتری با کودک خود تجربه می­‌کنند. استرس کم­تری دارند. کودکان در این خانواده­‌ها تعاملات مثبت­‌تری با خواهران و برادرانشان دارند. افزایش تعاملات مثبت در خانواده همراهی و ارتباط موثر بیشتری را به دنبال خواهد داشت.

دوره “همراهی، اکسیر ارتباط”

والدین باید والدگری را بیاموزند. به این معنا که والدین ابتدا باید برای خود و تغییر نگرش و رفتار خود کاری انجام دهند تا با این کار به نتایج مثبتی در تعامل با کودک برسند. والدین باید بودن با کودک و چگونگی این بودن را یاد بگیرند.

همراهی یعنی توجه هم زمان به نیازهای والدین و کودکان. همراهی به دنبال برطرف کردن نیازهای دو طرف رابطه است.  والدین باید تفاوت درخواست­‌های کارآمد و نا کارآمد از کودک را بدانند. والدین باید بیاموزند که درخواست خود از کودک را چگونه بیان کنند. این امر به والدن کمک می­کند که همراهی و پاسخگویی بیشتری از طرف کودک داشته باشند.

دوره “همراهی، اکسیر ارتباط” به والدین می‌­آموزد که همراهی با کودک و ارتباط موثر با او و شکل‌دادن به این رابطه و همراهی، تاثیرات مثبتی بر سلامت روان، دلبستگی ایمن، رشد و تجارب اجتماعی کودک دارد.

والدین در این دوره فرا می­‌گیرند که از دریچه نگاه کودک به موقعیت فعلی بنگرد و به جای واکنش سریع، عکس­‌العملی همراه با آگاهی نشان دهد. والدین در این دوره ارتباط با کودک را به طور روزمره غنی­‌تر می­‌کنند.

 

اگر قصد ثبت نام در این دوره را دارید می‌توانید به آدرس سایت www.simorqschool.com مراجعه کنید.

لینک کوتاه : https://hamnava.info/?p=992

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.